Blogger Layouts

Pages

Followers

Friday, October 7, 2011

Belanjawan oh belanjawan....

Salam ceria di pagi Jumaat yang mendamaikan..(sejuk je )


Kadang-kadang nak menulis ni, cam  takde idea je....tu yang tak updated blog ni.
Lebih suka baca entri daripada blog-blog yang lain.Banyak gak info yang diperolehi.Pengajaran,politik,kisah peribadi dan sebagainya.Seronok membaca hingga terleka, masa dah berlalu begitu sahaja.Blog sendiri tak terisi apa-apa yang bermanfaat.


Hari ini,kebanyakkan akhbar tempatan memaparkan tentang BAJET 2012.
Diharapkan bajet kali ini lebih baik lagi dan menepati slogan "Rakyat didahulukan,Pencapaian Diutamakan".
Setiap golongan mengharapkan agar keperluan masing-masing dapat dipenuhi terutama golongan berpendapatan rendah.


"Belanjawan transformasi untuk semua rakyat Malaysia".


Begitulah nama belanjawan yang telah diberikan oleh Perdana Menteri kita.Mudah-mudahan ianya akan membawa kesejahteraan kepada semua rakyat.Apa pun,semua rakyat tertunggu-tunggu berita gembira yang akan disampaikan kelak.


Emmm..terlupa pula...nanti bila keperluan dah dipenuhi,jangan lupa untuk berterima kasih kepada kerajaan.Jangan jadi kacang lupakan kulit pula ye..
Manusia ni mudah lupa..walaupun dah dapat masih lagi kata kerajaan tak adil dan sebagainya.Tiada satu pun yang sempurna melainkan Allah sang Pencipta...


Semoga negara tercinta ni akan terus makmur dan maju jaya.








                                                                                                                                                                                                                                        
"sygana" "kongsi" cerita

No comments:

Featured Post

RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

      Mari kita hayati dan amalkan... Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58... Surah tersebut "SALAAMU...

CERITA TERDAHULU

get this widget here

Tinggalkan jejak anda ye..:)